27.03.2014

ER RAHIM



Er-Rahîm - الرحيم

Er- Rahim ismi şerif açıklaması, olarak rahman ismi şerifinden daha farklıdır. Çünkü sadece ahiret hayatını elen alan bir merhamet ismidir. Ahiret gününde yani insanlarında yeniden diriltildiği ve Allah’ın huzuruna çıkartılacakları gün olan Ahiret günün de sadece Müslümanlara merhamet eden acıyan olarak açıklanmaktadır.
“Ahirette, sadece müminlere acıyan, merhamet eden.”
Bu zikrin maddi ve manevi rızkları için günde 258 kez okunması tavsiye ediliyor. Bununla birlikte Ya Rahim ismini devamlı surette zikretmeye devam eden kişi belalardan, afetlerden ve musibetlerden korunur.
Uykusunda korkarak sıçrayan çocuğun üzerine bir kağıt üzerine 269 kez yazılı Ya Rahim ismi konulduğunda çocuğun bu durumdan kurtulduğu görülmüştür. Bununla birlikte her namazdan sonra 269 kez bu zikri tekrarla yanın Allah’ın izni ile ahlakının düzeldiği görülmüştür. Rızkı ve bereketi de aynı zamanda artar. Hastalar şifa bulur ve tüm nimetler ayağına gelir. Günde 100 defa okuyanın kalp katılığı ortadan kalkar ve kötülüklerden muhafaza olur.
Günde zikir sayısı : 258 – Maddi ve Manevi Rızkları için okunur.
Ya Rahim ismini zikretmeye devam eden kişi; belalardan, kazalardan ve afetlerden korunur. Uykusunda ağlayan veya korkan çocuğun üzerine 269 defa Er Rahim isminin yazıldığı kağıt konulursa; çocuk bu durumdan kurtulur. 5 vakit namazlarının sonunda Ya Rahim ismini 269 defa okuyanın ahlakı düzelir. Rızkı ve bereketi artar. Hastaysa şifa bulur. Tüm nimetler okuyanın ayağına gelir. Errahmanirrahim veya Ya Rahman Ya Rahim isimlerini zikredenler; sıkıntıdan, darlıktan ve korkularından kurtulurlar. Günde 100 defa okuyanın kalbi yumuşar, Allah’ın rahmetini kazanır. Kötülüklerden muhafaza olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

İçindekiler

RADYO KAİNAT DİNLESİN